ULUSLAR ARASI TÜRKBİLİM DERGİSİ YAYIM İLKELERİ VE YAZIM KURALLARI
1. Uluslar arası Türkbilim dergisi hakemli bir dergi olup, hakemler Türkiye’deki ve diğer ülkelerin üniversite öğretim üyeleri arasından yazının içeriğine uygun olarak belirlenir.
2. Dergide sosyal bilimler alanında hazırlanmış Türkçe, İngilizce, Almanca ve Fransızca bilimsel çalışmalar yayımlanır.
3. Makaleler MS Word programında A4 boyutunda basıma başlanabilecek şekilde iki nüsha ve kopyalanmış disketiyle dergi adresine temsilcilerimizin kontrolünde gönderilmelidir.
4. Dergiye gönderilen yazılar başka bir yerde yayımlanmış yada yayımlanmak üzere gönderilmiş olmamalıdır. Yazıların uzunluğu dergi formatında 15-20 sayfayı geçmemelidir. Yazılar aşağıda belirtilen biçimde yazılmalıdır:
Üst: 5.2 cm Sol: 5 cm Alt: 5cm Sağ: 3.5 cm
Karakter: Times New Roman 11 PuntoSatır aralığı: 1 Paragraf Aralığı: 6
5. Yazılar yayımlanmak üzere kabul edildiği taktirde Uluslar arası Türkbilim Dergisi bütün yayın haklarına sahip olacaktır.
6. Yazarlar e-mail adresiyle birlikte, gsm numaralarını da bildirmelidir.
7. Dergiye gönderilen yazılar yayın kurulunca ilk değerlendirilmesi yapıldıktan sonra hakeme/hakemlere gönderilecek, hakemden/hakemlerden gelecek rapor doğrultusunda yazının basılmasına, yazardan rapor çerçevesinde düzeltme istenmesine yada yazının geri çevrilmesine karar verilecektir. Yayımlanmayan yazılar yazara geri gönderilmeyecektir.
8. Yayımlanan makaleler için yazara telif ücreti ödenmeyecek, ancak yazara ait çalışmanın bulunduğu dergiden gönderilecektir.
9. Makale başlığı koyu renkli 11 punto ve büyük harfle satıra ortalanarak yazılmalıdır. Yazar adı/adları, ünvanları ve mensup oldukları kurum ile birlikte dipnot olarak ilk sayfada verilecektir.
10. Metin içinde yapılacak yollamalar ayraç içinde gösterilmelidir. (Yazarın/Yazarların soyadı, kaynağın yayınlandığı yıl: sayfa numarası sırasıyla).Örnek: (Tatlıdil, 2009, s.41). Açıklama notları ise sayfa altında dipnot şeklinde belirtilmelidir. Kullanılan dipnot yöntemi bilimsel standartlara uygun olmalıdır. Yararlanılan kaynaklar çalışmanın sonunda ayrıca belirtilmelidir. Dipnotlar 9 punto olarak yazılmalıdır.
11. Dergiye gönderilen yazıların içeriğinden yazarlar sorumludur.
12. Her makalenin başına yazar tarafından mutlaka makale başlığı dahil hem Türkçe ve hem İngilizce veya/Almanca/Fransızca özet verilmeli, özetler 150 kelimeyi geçmemeli, 11 punto ile yazılmalıdır.
13. Çalışmanın hem ingilizce hem türkçe başlığı mutlaka belirtilerek özet verilmeli; içerik içinde önemli anahtar kelimeler de türkçe veya diğer belirtilen dillerde yazılmalıdır.
14. Türkbilim dergisine makale gönderen yazarlar kimlik bilgilerinde email adreslerini, GSM ve Kurum Telefonlarını diğer yazışma adreslerini de yazmalıdır.
15. Uluslararası Türkbilim dergisi dört aylık periyotlarla yılda üç sayı olarak yayımlanır.